Home Categorieën News LEZING – OMGAAN MET TRAUMA

LEZING – OMGAAN MET TRAUMA

De kracht van kunstzinnige expressie

Door Anne de Vilder

Lezing – Omgaan met
De kracht van kunstzinnige expressie

Aan de hand van haar eigen ervaring neemt Anne je mee in het proces van , waarbij kunstzinnige expressie een belangrijke plaats inneemt. Op deze visuele reis, krijgt de toeschouwer o.a. inzicht in trauma en de gevolgen daarvan.

Maar bovenal wil Anne meegeven dat je trauma kunt transformeren in iets wat je kunt gebruiken, iets goeds, een kracht waarmee je jezelf en anderen kunt helpen.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan Anne.

Het laatste werk van Anne de Vilder dateert van begin 2017 tot heden. Een belangrijke periode blijkt, waarin o.a. de diagnose PTTS (posttraumatische stress-stoornis) bij Anne werd gesteld, ontstaan door seksueelmisbruik in haar jeugd.
Van af de diagnose is Anne haar proces van , in , , film, performances gaan vast leggen, zoals de schilderijen die ze maakte van beelden die naar boven kwamen tijdens de -Therapie
Anne heeft gestudeerd op HKU ( Hoge school voor de kunsten in ). Daar heeft ze zich -binnen de richting autonome kunst-naast schilderen, tekenen, en filmen, verdiept in Performance kunst. Ze volgde parallel- lessen op de theaterschool, en richte een performance groep op, waarmee ze controversiële optredens maakte. Na haar studie BIK ( beroepskunstenaar in de klas) waar ze kunstprojecten ontwikkelde voor scholen en community, studeerde ze vervolgens opnieuw aan de HKU, dit keer voor eerstegraads kunstdocent. Zij werkte vervolgens tien jaar in het onderwijs op verschillende scholen als kunstdocent. Anne heeft daarnaast geëngageerde kunstprojecten opgezet zoals bijvoorbeeld het project ‘' met vrouwen uit asielzoekers centrum Crailo, en ‘ , ' gevluchte kinderen uit Syrië.

Geweest:
Datum: 22 november 2022
Locatie: Bibliotheek Hilversum ( theaterzaal )
Aanvang: 19:30
Einde: 21:00
Entree: € 5