Home Categorieën Projects Knowing Me Knowing You

Knowing Me Knowing You

Twee meisjes van 14, de een uit Huizen en de ander gevlucht uit Syrië. In het kunstproject ', ' brengt kunstenares en kunstdocente Anne de Vilder haar Nederlandse en buitenlandse leerlingen bij elkaar.  toont het resultaat van deze ontmoeting. Verschillen wij wel zo veel van elkaar? Of hebben we meer met de ander
gemeen dan we in eerste instantie denken? 'Knowing me, Knowing you' was van 21 juni t/m 28 augustus 2016 te zien in Singer Laren.

previous arrow
MG_8512-kopie
_MG_8538
anne-de-vilder
_MG_8514
_MG_8515
_MG_8518
_MG_8525
_MG_8526
_MG_8528
_MG_8531
_MG_8532
_MG_8533
_MG_8535
_MG_8536
_MG_8537
_MG_8538 kopie
_MG_8539
next arrow

De verhalen en  uit het  zijn samengevoegd in een droomjurk. Deze wordt geëxposeerd samen met 120 houten mensfiguren, die gemaakt zijn door leerlingen van College De Brink en ISK. Voor de beeldjes namen zij ofwel zichzelf ofwel hun held als uitgangspunt. Op de wand is een selectie te zien uit een serie portretten van de kinderen, gefotografeerd door Anne de Vilder.
Door de werken van de kinderen samen te voegen vervagen grenzen en worden verhalen inwisselbaar. Persoonlijke ervaringen blijken universele ervaringen.

Het startpunt van het project vormden de meisjes Maxime van College De Brink in Laren, en Kamar uit een internationale schakelklas op de ISK (Internationale SchakelKlassen). ISK bereidt kinderen van 12 tot 17 jaar voor, op een opleiding in het Nederlands regulier onderwijs. Een groot deel van de leerlingen van de ISK is vluchteling en komt direct uit oorlogsgebied. In een gezamenlijk dagboek vertelden de meisjes elkaar over hun dagelijks leven.
Zij kenden elkaar voor de
start van dit project niet.


Maxime: “Alles wat ik gemaakt heb is waar ik van droom. Op een dag zal je eindelijk dromen dat je vrij bent en kunt vliegen. Dans je hele leven rond en geniet.

Anne de Vilder: “Ik ben dit project gestart om iets in werking te stellen, een muur weg te halen en grenzen te laten vervagen. Ik wilde de kinderen een opening bieden om elkaar te ontmoeten.

Lees artikel in de krant